2011-07-26

Människan i smältdegeln

Vi lever i Västen, i den "västliga civilisationen", en materialistisk och teknologisk värld.

Vi lever i det 20 århundradet, på tröskeln till en ny tid. En ny tidsålder tonar fram. Mänskligheten har utvecklat sig - har gått från par i en grotta, till familjen, stammor, byar, städer, länd, nationer, kontinenter - och nu är vi världsmedborgare. Nu möts kontinenterna och den globala enhetens tid står framför vår dörr.

Men det är en förvirringens tid, smältdegelns tid. Teknologin gör världen liten, vi kan se in i alla hörn av världen. Och som nu med terrordåden i Oslo möts motsättningarna. Det är ett farligt mötespunkt. Många är redda. Finns det hopp?

Dagens utbildningssystem kan inte möta de faror som den magiska människan, talismanen, den andliga varelsen, möter. Nya grepp måste till.

Kärnvapen och osäker kärnkraft hänger över våra huvuden, ekokrisen hotar livsexistensen. Haven och luften är förorenade; politiska och religiösa system kollapsar; fattigdom hotar kontinenter; resurser är orättvist fördelat. Finns det några hopp?

Ja - den nya energin vibrerar över allt. Ett nytt medvetande tycker ge mänskligheten hopp. Vi pratar om mänsklighetens mogenhet och den globala enhet.

Bahá'u'lláh har ingett nytt liv till en planet som behöver hjälp att födas in i den nya tidsåldern. Nya tankesystem, ny moral, etik och kunskapssystem som kan hjälpa lamslagna människor att övervinna de stora utmaningar världen står framför.

Det finns hopp!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar