2011-12-31

Nytt år

Ett nytt år ska snart börja: 2012.
Ett år som vi inte vet något om. Vad kommer att hända? Kommer det att vara lika omvälvande som 2011 med katastrofer, våldsdåd och oroligheter? Eller blir det lugnare och fredligare?
Våld ger tidningsrubriker, folk köper och vill läsa. Fredliga händelser är inte så dramatiska och ger därför inte samma köprusch. Egentligen är det helt snett, man skulle inte köpa tidningar som frossar i våld och elände. Det finns alternativ, de är bara så svåra att hitta. Läser man bara negativa skriverier känner man sig maktlös. Men vi är inte maktlösa! Vi i Sverige får säga och skriva vad vi vill utan att bli torterade och hamna i fängelse. Varför använder vi inte våra ord mera? Till att skriva och synas? Skriva vad vi önskar ska hända. Skriva och säga hur vi vill att framtiden ska vara. Och göra något, om än litet för att förbättra världen, vår familj, vårt grannskap...Framtiden är i våra händer. Dina och mina.

År 2012. Nytt och fräscht. Fast vänta lite, drygt en miljard kineser firar nyår 23 januari. Vid vårdagsjämningen i mars firar vi bahá'íer, zoroastrier, folk i Iran och Irak nyår. Buddhister firar 7 januari eller 13-14 april och deras år blir 2554, vissa firar nyår i september. Så vi är inte hela världen som firar ikväll.

Men det är ändå roligt med 2012 och spännande att se mot framtiden. Och att det blir ett fredligt och glädjande år med hoppfulla nyheter!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar