2012-09-10

Ny framtid–en ny vision

Jag pratade här om dagen med min vän. Han är mycket förtjust i sina mobiltelefoner, mobilnavigering och GPS. Vi kom in på temat andlighet och att mänskligheten behöver en ny uppdaterat karta för att hitta fram, hitta nya vägar. Nya vägar, nya vägval som leder mänskligheten på väg mot en ny världsordning.

Gamla kartor duger inte.

Bahá’u’lláhs budskap är den nya “kartan”. Han beskriver hur alla religioner inspireras från samma andliga ljus “Gud” och att det andliga temat är det samma inom alla religioner. Han beskriver vägen till framtiden, vilka steg mänskligheten måste gå, vilka institutioner som behöver utvecklas, och vilka möjligheter det finns för att  utveckla de bästa nobla egenskaper inom människan, och de stora möjligheterna som ligger framför oss att utveckla en andlig världsordning.

Min vän undrade om Guds budbärare, de stora Profeterna, Guds söner, Transformatorerna, Guds Manifestationer, kan “hjärntvätta” människorna, och vilka barriärer religionerna skapar. Det är en mycket bra fråga, och inte många som ställer dessa frågor.

Som jag ser det kan inte Guds stora Profeter (Moses, Jesus, Muhammed, Bahá’u’lláh med flera) hjärntvätta människorna. Vi människor har en fri vilja, vi kan vända oss mot ljuset eller från ljuset. Solen skiner i alla fall – själv om någon vill förneka det.

Bahá’u’lláh talar till oss i dag om att alla religioner kommer från samma Gud – att Guds religion egentligen är en och samma religion, men med olika Budbärare som från tid till tid upplyser mänskligheten. Dessa Profeter är lärare, som ger människorna insikt, som ger kunskap, som skapar balans i världen. Moses kom med Guds Bud, Jesus berättade om kärlekens budskap, Muhammed om underkastelse och Bahá’u’lláh om Global enhet.

Jag och min vän kom fram till att den kunskap som jag just nämner här ovan inte är känd av de stora massorna(?). Fortfarande håller religionerna stort avstånd till varandra. Ni av er som läser detta inlägg och är vuxit upp med kristen bakgrund, kan säkert instämma att ni inte fick lära er mycket om andra religioner på skolan, eller söndagsskolan. Det het väl inte religionsundervisning tidigare – men kristendomskunskap? Det är först när ni blev vuxna att ni hörde om andra religioner, via TV eller radio, och nu via Internet.

Men vad betyder det att alla religioner kommer från samma källa? Och varför behöver vi religioner? Har alla Guds Profeter och Budbärare lika mycket värde, och är Deras kunskap och budskap sanningen? Vad har religion med en ny världsordning? Det är en fråga jag kommer att besvara på Ny Vision.

Följ med på fortsättningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar